Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty 24/7) już od 250,00 zł.

Zestaw noży Masahiro MSC 110_6162_BB

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 618,99 zł 618.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 618 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Masahiro
Kod produktu: OM-10212-uniw

Opis

Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z noży MSC Chef 180 mm oraz MSC Santoku 165 mm. Taki skład noży to niezbędne minimum, które powinno znaleźć się w każdej kuchni, dodatkowo zapakowane w piękne pudełko tworzą idealny zestaw na prezent.


Nóż szefa kuchni to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów gotowania. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.

 

Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.

 

Masahiro MSC to noże pomyślane o użytkownikach domowych. Nie znajdziemy tutaj wielu specjalistycznych noży o przeróżnych kształtach. Znajdziemy za to niezbędne i najczęściej wykorzystywane noże do pracy w domowej kuchni: nóż szefa kuchni, santoku oraz mały nóż uniwersalny. W ofercie jest również tradycyjny japoński nóż do krojenia warzyw - nakiri.
 

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.

 

Rękojeść wykonana z drewna różanego została perfekcyjnie wyprofilowana i wykończona sprawiając, że trzymany nóż wydaję się być naturalnym przedłużeniem ręki a praca staje się łatwa i bardzo przyjemna.

 

  • Typ stali: MBS-26
  • HRC: 58-59
  • Materiał rękojeści:  drewno różane
  • Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
  • Wymiary:
  • Długość całkowita (A): Chef: 303 mm; Santoku: 287 mm
  • Długość ostrza (B): Chef: 183 mm; Santoku: 167 mm
  • Szerokość (C): Chef: 45 mm; Santoku: 48 mm
  • Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Santoku: 1.8 mm
  • Waga: Chef: 85 g; Santoku: 96 g

 

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
  • Producent: Masahiro
  • Styl: zachodni
  • Rodzaj noża: nóż szefa
  • Rękojeść: drewniana
  • Długość ostrza: 16-19 cm
  • Producent: Masahiro

Dodatkowe informacje

Gwarancja 25 lat

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Infolinia:

Telefon: 785 905 095

Email: sklep@ratujesz.pl

Producenci
więcej więcej
Zapisz się do naszego Newslettera
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
popup
Jak w łatwy i tani sposób ułatwić pracę ratownika?
Jest wiele sposobów, ale...

Na dobry początek otrzymujesz od nas 10 zł na pierwsze zakupy. Wystarczy, że zapiszesz się do newslettera!

Sklep internetowy Shoper Premium