Rondelek żeliwny 0.44L / Lodge
Opis
Nie boją się uszkodzeń, nie boją się ognia
Poręczny, mały rondelek.
Świetnie nadaje się do topienia masła i serów, do sosów, do podgrzewania małych porcji. Znajdzie się dla niego miejsce w każdej kuchni, zarówno domowej jak i na biwaku, działce czy campingu.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
- równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne
- przyjazne dla środowiska
- można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.
uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.
MateriaĹ‚ | żeliwo |
Wymiary | 11.2 cm. [śr.]; 23.6 cm [ dł. z rączką]; 6.5 cm [wys.] |
Gwarancja | 2 lata |
Dodatkowe informacje
Gwarancja | 2 lata |