Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-101 175mm [40871]
Opis
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
- Typ stali: MBS-26
- HRC: 58-59
- Materiał rękojeści: drewno pakkawood
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Wymiary:
- Długość całkowita (A): 285 mm
- Długość ostrza (B): 173 mm
- Szerokość (C): 85 mm
- Grubość (D): 1.6 mm
- Waga: 230 g
Przydatne informacje:
- Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
- Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
- Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
- Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
- Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
- Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
- Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
- Przechowuj nóż na belce magnetycznej lub w specjalnym bloku na noże.
- Producent: Masahiro
- Styl: wschodni
- Rodzaj noża: nóż szefa, do krojenia warzyw
- Rękojeść: drewniana
- Długość ostrza: 16-19 cm
Dodatkowe informacje
Gwarancja | 25 lat |