1pxDarmowa dostawa
1px
Darmowa dostawa (Paczkomaty 24/7) już od 250,00 zł.

Zestaw noży Masahiro Sankei 359_222425_BB

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena:
698,99 zł 698.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 698 pkt [?]

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Ocena: 1px 1px 1px 1px 1px 0
Producent: Masahiro
Kod produktu: OM-10210-uniw

1px Opis

Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z trzech noży z serii Sankei: Chef 180mm Utility 150mm oraz Paring 90mm. Idealnie dobrany skład noży, którymi poradzimy sobie z większością zadań związanych z cięciem, wraz z pięknym pudełkiem tworzą idealny zestaw na prezent.
 

  • Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza.  Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
  • Utility o ostrzu długości 150mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
  • W skład kompletu wchodzi również nóż Paring 90mm. Paring a właściwie obierak to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
     

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.


Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Ze względów bezpieczeństwa wszystkie modele (z wyjątkiem noża do pieczywa) posiadają zeszlifowany narożnik (broda noża - krawędź tnąca), co zapobiega przypadkowym skaleczeniom. Tak jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.



Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 



  • Typ stali: MBS-26
  • HRC: 58-59
  • Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
  • Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
  • Wymiary:
  • Długość całkowita (A): Chef: 302 mm; Utility: 260 mm; Paring: 201mm
  • Długość ostrza (B): Chef: 182 mm; Utility: 154 mm; Paring: 95mm
  • Szerokość (C): Chef: 45 mm; Utility: 30 mm; Paring: 26mm
  • Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Utility: 1.6 mm; Paring: 1.6mm
  • Waga: Chef: 108 g; Utility: 63 g; Paring: 50 g
  • Producent: Masahiro
  • Rękojeść: drewniana
  • Styl: zachodni
  • Rodzaj noża: nóż szefa, uniwersalny, do obierania
  • Długość ostrza: 16-19 cm, 12-15 cm, 5-11 cm
  • Producent: Masahiro

1px Dodatkowe informacje

Gwarancja 25 lat

1px Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
1pxZaloguj się
1px Nie pamiętasz hasła? 1px Zarejestruj się

Infolinia:

Telefon: 785 905 095

Email: sklep@ratujesz.pl

1pxProducenci
więcej więcej
1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium