Producenci
 
obrazek jednego pikselaDarmowa dostawa
obrazek jednego piksela
Darmowa dostawa (InPost Kurier) już od 250,00 zł.
Promocje
Latarka LEDLENSER iW4R
Latarka LEDLENSER iW4R
178,99 zł 161,09 zł
szt.
Nóż ratunkowy bezpieczeństwa 6w1 czarny Kandar
Nóż ratunkowy bezpieczeństwa 6w1 czarny Kandar
89,99 zł 59,99 zł
szt.
Latarka czołowa LEDLENSER MH8 black black
Latarka czołowa LEDLENSER MH8 black black
314,99 zł 283,49 zł
szt.
Latarka czołowa LEDLENSER H7.2
Latarka czołowa LEDLENSER H7.2
314,99 zł 283,49 zł
szt.
Pasek LEDLENSER do H7.2 H7R.2 - odblaskowy
Pasek LEDLENSER do H7.2 H7R.2 - odblaskowy
59,99 zł 53,99 zł
Latarka LEDLENSER  i6ER
Latarka LEDLENSER i6ER
178,99 zł 161,09 zł
szt.
Przewód przedłużający dla latarki LEDLENSER H14R.2 i H14.2
Przewód przedłużający dla latarki LEDLENSER H14R.2 i H14.2
39,99 zł 35,99 zł
Latarka LEDLENSER iL4
Latarka LEDLENSER iL4
158,99 zł 143,09 zł
szt.
Latarka LEDLENSER i9R
Latarka LEDLENSER i9R
404,99 zł 364,49 zł
Montaż LEDLENSER GoPro Typ A do MT10 MT14 P7 P7QC P7R T7.2 T7M T7P
Montaż LEDLENSER GoPro Typ A do MT10 MT14 P7 P7QC P7R T7.2 T7M T7P
179,99 zł 161,99 zł

Zestaw Masahiro z blokiem na noże MSH_SAN_C

Dostępność: Brak - Na zamówienie - Napisz do nas: sklep@ratujesz.pl - Czas realizacji około 21 dni
Cena: 1 298,99 zł 1298.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 1 298 pkt [?]
obrazek jednego piksela dodaj do przechowalni
Ocena: obrazek jednego piksela obrazek jednego piksela obrazek jednego piksela obrazek jednego piksela obrazek jednego piksela 0
Producent: Masahiro
Kod produktu: OM-7086-uniw

obrazek jednego piksela Opis

Zestaw noży Masahiro z magnetycznym blokiem z drewna bukowego. W skład zestawu wchodzi pięć ostrzy z serii Sankei: Chef 180mm, Santoku 165mm, Bread 210mm, Utility 150mm oraz Paring 90mm.  Idealnie dobrany skład noży, którymi poradzimy sobie z większością zadań związanych z cięciem, wraz z pięknym blokiem tworzą idealny zestaw na prezent.
 

  • Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza.  Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
  • Utility o ostrzu długości 150mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
  • Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
  • Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
  • W skład kompletu wchodzi również nóż Paring 90mm. Paring a właściwie obierak to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
     

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.


Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Ze względów bezpieczeństwa wszystkie modele (z wyjątkiem noża do pieczywa) posiadają zeszlifowany narożnik (broda noża - krawędź tnąca), co zapobiega przypadkowym skaleczeniom. Tak jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.



Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 



  • Typ stali: MBS-26
  • HRC: 58-59
  • Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
  • Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20  (ząbkowany dla noża Bread)
  • Wymiary:
  • Długość całkowita (A): Chef: 302 mm; Utility: 260 mm; Santoku 285 mm; Bread: 334 mm; Paring: 201mm
  • Długość ostrza (B): Chef: 182 mm; Utility: 154 mm; Santoku 165 mm; Bread: 214 mm; Paring: 95mm
  • Szerokość (C): Chef: 45 mm; Utility: 30 mm; Santoku 48 mm; Bread: 28 mm; Paring: 26mm
  • Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Utility: 1.6 mm; Santoku 1.8 mm; Bread: 1.8 mm; Paring: 1.6mm
  • Waga: Chef: 108 g; Utility: 63 g; Santoku 117 g; Bread: 100 g; Paring: 50 g
  • Producent: Masahiro
  • Rękojeść: drewniana
  • Styl: zachodni, japoński
  • Rodzaj noża: nóż szefa, do obierania, do pieczywa, uniwersalny
  • Długość ostrza: 16-19 cm, 20-24 cm, 12-15 cm, 5-11 cm

obrazek jednego piksela Dodatkowe informacje

Gwarancja 25 lat

Infolinia:

785 905 095

E-mail:

sklep@ratujesz.pl

 
obrazek jednego piksela do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
popup
Jak w łatwy i tani sposób ułatwić pracę ratownika?
Jest wiele sposobów, ale...

Na dobry początek otrzymujesz od nas 10 zł na pierwsze zakupy. Wystarczy, że zapiszesz się do newslettera!

Sklep internetowy Shoper Premium