Widelec Boker Solingen Core Walnut
Opis
Widelec do mięsa ma tę przewagę nad zwykłym widelcem, że może łatwo i głęboko wnikać w mięso dzięki dwóm bardzo ostrym, długim zębom. Dzięki temu nadaje się do prezentowania dużych kawałków pieczeni. Dzięki długim zębom i długiej rączce idealnie nadaje się do grillowania. Długość całkowita 302 mm, waga 113 g. Seria Core doskonale łączy w sobie ponadczasowy klasyczny wygląd z ergonomią i praktycznością. Masywna wklęsłe ostrze ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15) jest zoptymalizowane przez złożony proces ręcznej obróbki, która porządkuje jej wewnętrzne struktury. Następnie klingi są odpuszczane do twardości 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, krawędź tnąca jest dokładnie obrabiana. Garda zabezpiecza przed ześlizgnięciem się ręki na ostrze. Wygodna rękojeść o prostym kształcie pozwala na wygodną pracę, a całość podkreśla stylistyczny smaczek którym jest zaokrąglona krawędź ostrza. Materiał rękojeści to orzechowe drewno – ciepłe i pewne w chwycie. Doskonale spasowanie z klingą podnosi walory estetyczne i użytkowe noża.
Zwłaszcza w kuchni, higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy!
Dane techniczne
- Stal klingi: X50CrMoV15
- Długość całkowita: 302 mm
- Waga: 113 g
- Rękojeść: drewno orzechowe