Nóż do szynki Boker Solingen Core Professional
Opis
Nóż do szynki charakteryzuje się długim i smukłym ostrzem. Jest doskonały do precyzyjnego cięcia mięs i ryb, nawet na cienkie plasterki. Jest nieco bardziej elastyczny niż inne noże. Seria Core doskonale łączy w sobie ponadczasowy klasyczny wygląd z ergonomią i praktycznością. Masywna wklęsłe ostrze ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15) jest zoptymalizowane przez złożony proces ręcznej obróbki, która porządkuje jej wewnętrzne struktury. Następnie klingi są odpuszczane do twardości 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, krawędź tnąca jest dokładnie obrabiana. Garda zabezpiecza przed ześlizgnięciem się ręki na ostrze. Praktyczne i idealnie dopasowane rękojeści wykonane z tworzywa sztucznego podnoszą walory estetyczne i użytkowe noża. Dzięki temu noże są bardzo odporne na wilgoć i mogą być również bezpiecznie stosowane w profesjonalnym cateringu.
Długość całkowita 337 mm, długość klingi 206 mm, grubość klingi 0,6 - 2,4 mm, waga 128 g.
Zwłaszcza w kuchni, higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy!
Dane techniczne
- Stal klingi: X50CrMoV15
- Długość całkowita: 337 mm
- Długość klingi: 206 mm
- Grubość klingi: 0.6 - 2.4 mm
- Waga: 128 g
- Rękojeść: tworzywo sztuczne