Nóż do szpikowania Boker Solingen Saga G10
Opis
Nóż do szpikowania ma krótkie szpiczaste ostrze i przez to jest szczególnie przydatny w kuchni. Wszystkie mniejsze prace kuchenne są wykonywane właśnie tym nożem. Do głównych zadań należy - jak sama nazwa wskazuje, szpikowanie a poza tym nóż nadaje się również do obierania owoców i warzyw. Długość całkowita 185 mm, długość klingi 99 mm, grubość klingi 2.0 mm, waga 51 g. Saga G10 Stonewash to seria noży kuchennych o skandynawskim rodowodzie z klingami ze stali 440C wykończonymi przez kąpiel w kamykach. W pracy pomogą: pełny płaski szlif z cienką krawędzią tnącą i wygodna rękojeść z tworzywa G10.
Dane techniczne
- Stal klingi: 440C
- Długość całkowita: 185 mm
- Długość klingi: 99 mm
- Grubość klingi: 2.0 mm
- Waga: 51 g
- Rękojeść: G10
- Designer: Jasper Voxanes