Nóż do filetowania SIGNATURE 16 cm / Robert Welch
Opis
Zaprojektowany we współpracy z profesjonalnymi kucharzami
Elastyczny nóż do filetowania o wąskim ostrzu i spiczastym zakończeniu. Pozwala to na precyzję przy filetowaniu ryb, mięsa, drobiu. Niezwykle ostry i doskonale wyważony. Uciążliwe czynności kuchenne stają się dzięki niemu łatwe i bezproblemowe.
Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont? metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne.
W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę ?Doskonały? we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik.
Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent.
Produkt zdobył następujące nagrody:
- Kolekcja Signature.
Kolekcja | Signature |
Kolor | srebrny, czarny |
Materiał | tworzywo sztuczne, stal nierdzewna |
Wymiary | 16 cm. [dł. ostrza] |
Gwarancja | 25 lat (producenta) |