

Naczynie do terriny lub pasztetu z praską - czerwone / Emile Henry
Opis
PRZYSMAK KUCHNI FRANCUSKIEJ - W POLSKICH KUCHNIACH
Naczynie do przygotowania terriny - rodzaju pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw
Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W naczyniu można też upiec tradycyjny pasztet.
W komplecie znajduje się pokrywka oraz dopasowana praska dzięki której pasztet będzie jednolity i nie będzie się rozpadał.
Każde naczynie, wytworzone ręcznie z burgundzkiej gliny, jest sygnowane znakiem artysty, który je wykonał. Wyprodukowano we Francji.
Specjalna ceramika HR, z której wykonano formę, charakteryzuje się dużą odpornością na wysokie temperatury, a więc jest przeznaczona głównie do stosowania w piekarnikach. Po wstawieniu formy do piekarnika temperatura w niej wzrasta stopniowo, a ciepło jest rozprowadzane równomiernie. Umożliwia to doskonałe wypieczenie i jednoczesne wydobycie pełni jego smaku i aromatu potrawy. Z łatwością wyjmiemy z formy gotowy wypiek.
Można myć w zmywarce.
Kolor: | czerwony |
Wymiary: | 19 x 12 cm [szer. x gł.]; 0.6L [poj.] |
Materiał: | Ceramika |
Opakowanie: | Pudełko kartonowe |

