Naczynie do terriny lub pasztetu z praską - czerwone / Emile Henry

Dostępność: W oczekiwaniu na dostawę
Cena:
194,99 zł 194.99
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 194 pkt [?]

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Ocena: 1px 1px 1px 1px 1px 0
Producent: Emile Henry
Kod produktu: EH349706

1px Opis

PRZYSMAK KUCHNI FRANCUSKIEJ - W POLSKICH KUCHNIACH

Naczynie do przygotowania terriny - rodzaju pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw

Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W naczyniu można też upiec tradycyjny pasztet.

W komplecie znajduje się pokrywka oraz dopasowana praska dzięki której pasztet będzie jednolity i nie będzie się rozpadał.

Każde naczynie, wytworzone ręcznie z burgundzkiej gliny, jest sygnowane znakiem artysty, który je wykonał. Wyprodukowano we Francji.

Specjalna ceramika HR, z której wykonano formę, charakteryzuje się dużą odpornością na wysokie temperatury, a więc jest przeznaczona głównie do stosowania w piekarnikach. Po wstawieniu formy do piekarnika temperatura w niej wzrasta stopniowo, a ciepło jest rozprowadzane równomiernie. Umożliwia to doskonałe wypieczenie i jednoczesne wydobycie pełni jego smaku i aromatu potrawy. Z łatwością wyjmiemy z formy gotowy wypiek.

Można myć w zmywarce.

Kolor: czerwony
Wymiary: 19 x 12 cm [szer. x gł.]; 0.6L [poj.]
Materiał: Ceramika
Opakowanie: Pudełko kartonowe

 

1pxZaloguj się
1px Nie pamiętasz hasła? 1px Zarejestruj się

Infolinia:

Telefon: 785 905 095

Email: sklep@ratujesz.pl

1pxProducenci
więcej więcej
1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium