

Mata do pizzy – perforowana / Lekue
Opis
Nieprzywieralna, higieniczna, praktyczna
niewysoki rant - zapobiega rozsypywaniu mąki na blat kuchenny i pomaga w dobraniu grubości ciasta
mikroperforowane dno - zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza podczas pieczenia, a ta - chrupiącą skórkę z każdej strony.
nieprzywieralna powłoka - nie wymaga dodatkowego smarowania tłuszczem, upieczone ciasto łatwo odklei się od silikonowej powierzchni.
elastyczność - ułatwia zarówno przyrządzanie ciasta, jak i przechowywanie nieużywanej maty (można ją zwinąć).
Wskazówki:
- Umyć matę przed użyciem.
Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła. Używać na niższych poziomach piekarnika. Podczas pieczenia nie używać funkcji "grill" - może to spowodować uszkodzenie maty.
Myć tylko miękką gąbką. Nie używać na macie ostrych narzędzi. Nie kroić pizzy na macie.
Kolor | brązowy |
Materiał | 100% platinum silikon |
Wymiary | 40 x 30 x 1.2 cm [dł. x szer. x wys.] |
Gwarancja | 2 lata |

