Forma do pieczenia żeliwna 23 cm / Lodge
Opis
FORMA DO PIECZENIA TART I SZARLOTEK - PRZETRWA POKOLENIA
STWORZONA Z MYŚLĄ O TYCH, KTÓRZY POTRZEBUJĄ NIEZAWODNEJ FORMY NA LATA
Forma nadaje się do wypieku wszelkich ciast na kruchym spodzie, owocowych tart, szarlotek, tradycyjnego amerykańskiego chleba kukurydzianego (cornbread), zapiekanych puddingów, a także frittaty. Amator każdej kuchni znajdzie zastosowanie dla tej formy.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
- równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne i przyjazne dla środowiska
- świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
- przy wyjmowaniu z piekarnika konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem
Forma przeznaczona jest do korzystania tylko w piekarnikach. Nie używać w mikrofalówce oraz na płytach kuchennych.
Formę należy myć ręcznie.
Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach.
Wyprodukowano w USA.
Produkt fabrycznie sezonowany, gotowy do użycia.
- Wymiary: 31,6 x 25,4 x 4,29 cm [dł. x sz. x wys.]; 22,86 cm [śr. wewn.]; 17,78 cm [śr. dna]
- Materiał: żeliwo
- Kolor: czarny
Dodatkowe informacje
Gwarancja | 25 lat |